Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Má smysl teď kupovat nemovitost? Návod, který Vám pomůže rozhodnout se.

Má smysl teď kupovat nemovitost? Návod, který Vám pomůže rozhodnout se.

Zdroj obrázku: freepik.com

Poptávka je velmi slabá, úroky hypotečních úvěrů jsou rekordně vysoko, ceny nemovitostí mírně klesají. Znamená to, že prodej nebo koupě bytu v této době není výhodný? Ve skutečnosti to není tak jednoduché. Záleží na okolnostech. Jsou totiž situace, za kterých není rozhodující, zda ceny klesají nebo rostou.

 

Plánujete pořízení nové nemovitosti hypotéku?

 

Většina expertů se shoduje na tom, ze potrvá nejméně několik let, než se aktuální tržní situace změní. Na první pohled to může vypadat, že vyčkáváním se můžete dostat na lepší ceny a ušetřit tak nemalé částky. Je však důležité vzít v úvahu náklady, které budete nést po dobu vyčkávání. Například současné nájemné, které se Vám na rozdíl od úroků v hypoteční bance už nikdy nevrátí, a také současnou vysokou míru inflace, která výrazně snižuje hodnotu Vašich úspor.

 

Máte úspory a chcete investovat do nemovitosti?

Období slabé poptávky přeje aktivním investorům. Množí se případy prodeje nemovitostí z důvodu špatné finanční situace prodávajících, kteří při osobním jednaní s vážnými zájemci nabízí opravdu velké slevy. Ceny se nesnižují sami od sebe, ale na základě nabídky kupujících. Doporučujeme Vám proto stále chodit na osobní prohlídky a aktivně vyjednávat s prodávajícími.

Plánujete-li financovat koupi z vlastních zdrojů, doporučujeme Vám tuto informaci zdůraznit ve Vaší poptávce. Žhavé objekty s výrazně sníženou cenou se často prodávají zájemcům z databáze aniž by se dostali do veřejné inzerce. 

 

Naše rada zní: Čekaní se nemusí vyplatit. KUPUJTE levně už teď.

 

TIP: Zveme Vás nezávazné prohlídky nemovitostí z naší nabídky. Pomůžeme Vám zjistit, jak velkou slevu můžete dostat v každém konkrétním případě. Naši realitní poradci vždy předají majitelům ke zvážení každou cenovou nabídku.

  

Vyhledat nejbližší prohlídky

 

Plánujete výměnu nevyhovujícího bydliště za lepší?

Většina realitních obchodů nejsou jenom prodej či jenom koupe ale lidově řečeno „kulový blesk“, teda stěhování z menšího bytu do většího, výměna většího bytu za dva menší, stěhování blíž k práci, škole, rodičům apod..  Jinými slovy ve většině případů prodej a koupě nemovitosti ve skutečnosti se v sobe skrývají dva navazující na sebe obchody, důvodem kterých je výměna nevyhovujícího bydliště za nové.

To ale znamená, že  pokud byste prodali svůj stávající byt kvůli horší tržní situaci levně, pak byste levně koupili i byt nový. Stejně tak, pokud by ceny byly vysoko, sice budete mít dobrý pocit z velkého zisku, ale zároveň vás draze vyjde též pořízení nového bydlení.

Pokud toto je i váš případ, doporučujeme plánovat stěhování a s tím související prodej a koupe nikoliv podle úrovně cen a tržní situace, ale podle Vaší aktuální životní situace.

  

Zadat poptávku do databáze

 

Potřebujete vyměnit pro Vaší rodinu nevyhovující bydlení a nevíte, kde a jak začít? ZDARMA a nezávazně se poraďte s naším profesionálním realitním poradcem. Naší specializací jsou obchody spojené s výměnou bydliště. Vyplňte formulář a my se Vám ozveme s bližšími informacemi.

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.



Datum zveřejnění: 02.11.2022