Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Jak na úspěšnou prohlídku bytu a jak ji ukončit?

Jak na úspěšnou prohlídku bytu a jak ji ukončit?

Důvodů, proč váš byt nikdo ne a ne koupit, může být mnoho. Je to barvou stěn? Cenou? Lokalitou? A pokud je cena skutečně vysoká, o kolik by bylo dobré zlevnit? Je třeba mít na paměti, že v obchodě se domněnky nemusí vyplatit.

 

Každý obchodník totiž ví, že potřebuje zpětnou vazbu o své nabídce. Jestliže totiž nevíte, kde je problém, těžko jej můžete vyřešit. Málokterý zájemce o prohlídku bytu vám totiž sám od sebe prozradí, kde je chyba a co se mu nelíbí. Možná to totiž ani on sám neví. Základem úspěchu jsou ty správné obchodní dovednosti. Pomocí dobře položených otázek pomůžete zájemci utříbit si myšlenky a dozvíte se více.

 

Dva kroky jak rozmluvit zájemce

Pro začátek vám však poradíme alespoň dva kroky jak na to, aby se zájemce rozmluvil.

  1. Na konci prohlídky zájemce pobídněte, aby si dům či byt prošli ještě jednou - tentokrát bez vašeho doprovodu. Vyjádřete jim pochopení v tom, že koupě nemovitosti není hračka. O samotě budou mít mnohem větší šanci porozumět svým vlastním myšlenkám.
  2. Teprve až po skončení tohoto druhého kola prohlídky položte otázku: “Líbí se vám tento byt NEBO NE?” Záměrně se zeptejte i na možnost NE, většina lidí totiž nikdy neřekne jednoznačné ANO. Pokud se totiž byt bude líbit, většina lidí bude mít tendenci kličkovat a nebude chtít otevřeně přiznat, že mají zájem. Nechávají si tím prostor k případnému vyjednávání o ceně. Další vyptávání přichází na řadu až v momentě, kdy zájemce odpoví “ne”.

 

TIP: Pozor, neptejte se zájemců, zda mají zájem byt koupit. Raději se vyptejte, jaký z něho mají dojem.

 

Pokládejte otevřené otázky

Říká se, že “dobrý prodejce začíná pracovat až tehdy, když slyší NE.” Pokládejte proto například otázky: “Co konkrétně se vám nelíbilo? Co v domě vám nevyhovuje?” Může to být třeba nevhodná dispozice, technický stav nebo jiné věci, které nedokážete změnit. S čím ovšem můžete pracovat je cena a případná sleva.

 

Špatná vyjednávací strategie vás může připravit i o statisíce korun

Prodávat byt bez realitní kanceláře je velká odvaha. A upřímně? Věříme, že svůj byt či dům sami nakonec “nějak” prodáte. Otázkou však je, zda se nevhodným vyjednáváním nebo neznalostí toho, jak ukončit prohlídku bytu (či jinou chybou při prodeji, např. neprofesionálními fotografiemi) nepřipravíte o velké peníze, které by několikanásobně pokryly provizi realitní kanceláře.

 

Nejste rozhodnuti, zda chcete prodej vaší nemovitosti svěřit realitní kanceláři? Možná se kupec za nejvyšší možnou cenu nachází právě v naší veřejné databázi kupujících.

 

Chcete zjistit jak Vám při prodeji Vašeho bytu můžeme pomoci? Vyplňte formulář a my se Vám obratem ozveme s bližšími informacemi.

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Jak prodat byt

Datum zveřejnění: 18.08.2022