Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

4 kroky k profesi realitního makléře

4 kroky k profesi realitního makléře

Zdroj obrázku: freepik.com

Zvažujete, že se stanete realitním makléřem? Rozhodně se jedná o zajímavou práci, během které se hodně naučíte (o obchodě, lidech kolem Vás i o sobě samých) a potkáte spoustu nových lidí. Cesta k úspěchu není jednoduchá, ale stojí za to. V následujícím článku vás provedeme legislativními podmínkami i praktickými kroky, které musíte splnit.

 

#1: Získejte licenci realitního makléře

Prvním krokem, který vás na cestě za makléřským řemeslem čeká, je získání živnostenského listu. Dnes je jeho získání o něco složitější, než tomu bylo dříve, protože se jedná o živnost vázanou, pro kterou potřebujete:

  • a) vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu v oblasti vzdělání Právo, Ekonomické obory se zaměřením na ekonomii, finance nebo marketing a obchod nebo v oblasti Stavebnictví se zaměřením na stavitelství nebo přípravu a realizaci staveb, nebo obdobné vysokoškolské vzdělání, které bylo získáno studiem na vysoké škole nezařazeným do oblasti vzdělání,
  • b) vysokoškolské vzdělání v bakalářském oboru a absolvování mezinárodně uznávaného kurzu se zaměřením na nemovitosti organizovaného na státem akreditovaném ústavu například ARK ČR,
  • c) vysokoškolské, vyšší odborné nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou a 3 roky praxe v realitním oboru,
  • d) profesní kvalifikace pro činnost realitního zprostředkovatele. Jednou z institucí, která zajišťuje tyto kurzy a zkoušky je Asociace realitních kanceláří ARK ČR.

Všichni realitní makléři a poradci CHIRŠ RK splňují zákonem stanovené podmínky a zároveň absolvují akreditované kurzy od Asociace realitních kanceláří ČR. Pro naše agenty je navíc povinné pravidelné vzdělávání a zkoušky.

 Přečtěte si, jak prodáváme v CHIRŠ

#2: Zajistěte si pojištění profesní odpovědnosti

Abyste mohli vykonávat činnost realitního makléře, musíte mít sjednané pojištění odpovědnosti za škodu, kterou můžete při své činnosti způsobit.

Všichni realitní poradci CHIRŠ  mají profesní pojištění odpovědnosti sjednané na vysoké částky. 

#3: Vyberte si realitní kancelář

Pakliže nemáte s obchodem s nemovitostmi dostatečné zkušenosti, doporučujeme začít svou kariéru pod křídly kvalitní realitní kanceláře.

Jak si vybrat tu správnou kancelář?

Ještě než se vydáte do zvolené kanceláře na pohovor, zjistěte si, jaké má reference. V dnešní době internetu se špatná pověst o nekvalitních službách šíří rychle, takže by vám nic zásadního nemělo uniknout. Směrodatný by měl být také pocit, jakým na vás kancelář působí. V neposlední řadě byste si měli být jistí, že se o vás v začátcích “někdo postará”. Jinak řečeno - v kanceláři dostanete k ruce mentora, který vás do makléřského řemesla zasvětí.

Tajemství úspěchů realitních makléřů CHIRŠ je úzká spolupráce "krok za krokem" každého nováčka s mentorem - zkušeným realitním odborníkem - zpravidla vedoucím realitní kanceláře. Pokročilé semináře pomáhají k rychlému startu i nezkušeným nováčkům. Celý náš propracovaný školící systém pro naše makléře máme navržený tak, abychom Vás krok po kroku dovedli k úspěchu. 

#4: Vybudujte osobní brand, oslovte svou sféru vlivu

Většina realitních makléřů sází na známost své tváře. Proto bývají tváře makléřů všude, např. na plachtách s nápisem “na prodej” pověšené na nemovitosti, na vizitkách apod. Myslete na to, že nejrychlejší cesta, jak získat nemovitost do nabídky, je přímým kontaktem s lidmi, takže být vidět je součástí profese realitního agenta.

Základem systému práce CHIRŠ je úzká specializace na lokalitu a používání vysoce efektivních marketingových nástrojů, díky kterým se realitní agenti CHIRŠ stávají známými osobnostmi ve svém regionu. Veškeré marketingové aktivity CHIRŠ jsou zaštítěné marketingovým oddělením. 

Zjistěte jak  se stát realitním makléřem CHIRŠ 

Počítejte s tím, že příjmy nepřijdou hned

Ještě jedno upozornění na závěr. Jedním z hlavních důvodů, proč nejeden odhodlanec skončí s kariérou makléře ještě dříve, než začne, bývají finance. Počítejte s tím, že může trvat 3-6 měsíců, než si “sáhnete na svou první výplatu”. Přemýšlejte s námi - první až druhý měsíc se budete vzdělávat a vyřizovat si licenci; druhý a třetí měsíc budete získávat do nabídky vaše první nemovitosti; třetí až čtvrtý měsíc se je budete pokoušet prodat. Pokud se zadaří, tak se během čtvrtého až šestého měsíce vyřídí všechny formality a nemovitost se přepíše v katastru na nového vlastníka. Teprve nyní získáte nárok na svou odměnu.

Připravte se proto na to, že do té doby musíte výdaje na život pokrýt z jiných zdrojů.

Zároveň je však dobré, pokud se práci makléře budete již od začátku věnovat na plný úvazek, protože jen tak zvýšíte své šance na to, že uspějete.

 

Zajímá vás práce realitního makléře? Neváhejte a vyplňte kontaktní formulář. Obratem Vás budeme kontaktovat a domluvíme nezávaznou schůzku, při které Vám pomůžeme ujasnit si, zda je pro vás práce makléře vhodná.



Máte dotazy? Kontaktujte nás!


CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Realitní trh

Datum zveřejnění: 08.06.2023