Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Jak se vyznat v zájemcích o koupi nemovitosti?

Jak se vyznat v zájemcích o koupi nemovitosti?

Ať už se jedná o nemovitosti, ojetá auta, oběd či nezadanou slečnu či pána, je psychologie zájemců vždy stejná. Pokud je “zboží na skladě” příliš dlouho, začíná to být podezřelé a potenciální zájemci začínají v nabídce tušit nějaký háček. Proto je nemovitost nutné vždy prodat hezky za tepla. Většina nemovitostí se proto za maximální cenu prodá během pár týdnů, nebo vůbec.

Nejhladovější kupující přicházejí jako první. Slevu nežádají

Ideální zájemce je takový, který:

  • má předpřipravené financování. Nejlépe samozřejmě tzv. “v hotovosti”, nicméně i předschválená hypotéka může urychlit obchod,
  • dlouho nemůže najít ideální nemovitost,
  • přesně ví, co hledá,
  • nesmlouvá o ceně,
  • usiluje o rychlý podpis rezervační smlouvy,
  • rezervační depozitum (zálohu) má již připravenou, nebo s ní dokonce přijde na prohlídku.

 

Většina lidí, kteří hledají nějakou nemovitost, obvykle prochází procesem “dospívání”. Nejprve si musí sami v sobě ujasnit, jakou nemovitost vlastně hledají, následně si musí projít obdobím porovnávání jednotlivých nabídek až po rozhodnutí a samotný administrativní proces koupě nemovitosti.

 

Jak na takového zájemce narazit?

Nejlepší nabídky obvykle přicházejí do týdne či dvou od začátku prodeje nemovitosti. Z praxe jsme vypozorovali, že co se neprodá přibližně do jednoho, maximálně do dvou měsíců, již se neprodá vůbec. Čím déle se nemovitost nabízí, tím méně přichází nabídek.

 

První zveřejnění inzerátu na prodej nemovitosti

Pokud je cena nastavená správně (nebo i o něco málo níž, než je tržní cena), v prvních několika dnech se můžete těšit na nával zájemců. Ne každý je však na takový nápor připravený a umí ze situace vytěžit maximum. To přináší velké riziko. Prodávající riskuje, že nemovitost neprodá za své maximum!

Tip: Přečtěte si, jaká rizika přichází při prodeji bez realitní kanceláře

Rozhodně nemusíte kývnout na první nabídku. Každý kontakt na zájemce byste si měli pečlivě zapsat a s daným člověkem byste se měli domluvit na tom, že jeho nabídku zvážíte a brzy se mu ozvete. Po dvou nebo třech týdnech sami začnete pozorovat, že zájem o nemovitost klesá. Až budete mít pocit, že již lepší nabídka nepřijde, můžete se pokusit zvednout cenu nemovitosti pomocí naší Moderní obálkové metody. Rádi vám pomůžeme získat za vaši nemovitost maximum!

Tip: Zajímá Vás cena Vašeho bytu? Vyzkoušejte naši kalkulačku. 

 

Zlevnit je třeba rychle

Ozývá se po zveřejnění inzerátu jen velmi málo zájemců? Pokud je inzerát vidět, problém musí být v ceně. Je přestřelená. Pak doporučujeme na nic nečekat a ihned zlevnit. Nemusíte mít strach, že prodáte pod cenou, protože pokud se ozve velké množství zájemců, můžete postupovat tak, jak jsme již popsali (viz výše- moderní obálková metoda), což cenu přirozeně zvedne na její aktuální tržní maximum.

 

Celý proces získání nejvyšší možné ceny však vyžaduje zkušenosti a schopnost správně vyjednávat. Pokud se na jednání necítíte, doporučujeme se obrátit na odborníka na prodej realit.

 

Jak na to, abyste získali za nemovitost maximum

Nejprve je třeba nemovitost na prodej řádně připravit. Druhým krokem je skvěle napsaný inzerát. Následně musí být nabídka na prodej vidět. A to doslova všude. V neposlední řadě je také třeba správně pracovat s cenou - její první stanovení a postupné zlevňování - a také umět vyjednávat a získat od zájemců tu nejvyšší možnou cenu. Věříme, že mnoho z těchto věcí zvládnete i sami, nicméně pro získání maximální možné ceny a bezpečného prodeje jsou třeba zkušenosti s prodejem nemovitostí a nadhled.

Tip: Zjistěte jak prodáváme v CHIRŠ

 

Napište nám a my vám pomůžeme získat za váš byt maximum. Stačí vyplnit formulář a my se Vám obratem ozveme. 



Máte dotazy? Kontaktujte nás!


CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Štítky: jak prodat byt
Kategorie: Jak prodat byt

Datum zveřejnění: 18.01.2022