Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

2 jednoduché způsoby jak zjistit majitele nemovitosti podle jména.

2 jednoduché způsoby jak zjistit majitele nemovitosti podle jména.

Zdroj obrázku: freepik.com

Našli jste si nemovitost, která se Vám líbí, ale není v nabídce realitních kanceláří nebo inzertních serverů? Jednáte s realitní kanceláří a nebo s přímým majitelem o koupi nemovitosti? Potřebujete si ověřit vlastníka těchto nemovitostí?  Existuje několik způsobů, jak zjistit kdo je vlastník nemovitosti, podle toho, kterou informaci o dané nemovitosti máte.

Pomocí adresy nemovitosti

Na stránce www.ikatastr.cz najdete na mapě nemovitost podle čísla popisného, příp. čísla parcely. Kliknutím na příslušnou parcelu, či budovu zobrazíte zjednodušený výpis z katastru nemovitostí, ve kterém naleznete jméno vlastníka, parcelní číslo, číslo LV, výměru pozemku.

Vyhledáváním na mapě

Na stránce www.mapy.cz si přibližte mapu tak, abyste viděli daný pozemek nebo budovu. Pro lepší orientaci změňte mapu na leteckou. Klikněte pravým tlačítkem myši na příslušný pozemek nebo budovu. Rozbalí se možnosti mapy, vyberte položku: Co je zde?

Po pravé straně se objeví panel s adresou. V dolní části, u textu: Další odkazy: se nachází odkaz: Informace o parcele v Katastru nemovitostí. Po kliknutí se zobrazí zjednodušený Výpis z katastru nemovitostí, ve kterém naleznete jméno vlastníka, parcelní číslo, číslo LV, výměru pozemku.

Jak zjistit vlastníka nemovitosti podle jména

V klasickém nahlížení do katastru nemovitostí se podle jména vlastníka vyhledávat nedá. Důvodem je ochrana soukromí majitelů. Můžete však využít aplikaci Dálkový přístup do KN (funkce Evidence práv pro osobu) nebo obrátit se přímo na územní pracoviště daného katastrálního území. Služba je zpoplatněna.

Co je List vlastnictví / Výpis z Katastru nemovitostí

Výpis z katastru nemovitostí (list vlastnictví - LV) je veřejnou listinou, která prokazuje stav dané nemovitosti evidované v katastru nemovitostí.

Některé informace o listu vlastnictví můžete najít na online nahlížení do katastru nemovitostí. Jednotlivé listy vlastnictví ani katastrální mapy si však na těchto stránkách prohlížet nelze. Musíte proto využít dálkový přístup nebo vyzvednout list vlastnictví osobně na příslušném katastrálním úřadu. Výpis z katastru nemovitostí se poskytuje na vyžádání komukoliv.

Jak získat Výpis z katastru nemovitostí online

Výpis s omezenými informacemi získáte zdarma na online nahlížení do katastru nemovitostí.

https://www.cuzk.cz

Oficiální podrobný výpis lze získat bez prokázání totožnosti přímo na katastrálním úřadě nebo na CZECH POINT. Proto potřebujete znát katastrální území a k tomu číslo popisné, nebo parcelní číslo pozemku. Lze také hledat informace podle jména a data narození vlastníka, příp. identifikačního čísla právnické osoby.

 

Po vyplnění formuláře Vám obratem vypracujeme přesnější profesionální odhad prodejní ceny Vašeho bytu. Tato služba je zcela ZDARMA.

m2 (celé číslo bez mezer)



CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.



Datum zveřejnění: 07.04.2022