Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

5 tipů, jak správně postupovat při prodeji Vaší nemovitosti

5 tipů, jak správně postupovat při prodeji Vaší nemovitosti

Zdroj obrázku: freepik.com

O stěhování a vůbec změně bydlení kolují hrůzné zkazky. Je pravda, že pro nezkušeného člověka to může být velmi drsný proces. Jak postupovat při prodeji, abyste jím prošli pokud možno bez újmy?

 

1.Počítejte s narušením soukromí

Vypukne to, jakmile zveřejníte inzerát. První zájemce bude volat možná už po pár minutách a telefony jen tak zvonit nepřestanou. Lidé se budou ozývat od rána do večera a ptát se vás na milion věcí, od stavu fondu oprav až po vaše důvody k prodeji bytu nebo domu.

Pochopitelně nezůstane jen u telefonátů. Cizí lidé se vám brzy budou courat po celém bytě a nakukovat i do ložnice. Není to ani trochu příjemné, ale bez toho nemovitost neprodáte. Proto v sobě vydolujte dostatek pochopení, trpělivosti a vlídnosti.  

 

2. Bez práce nezískáte koláče

 Prodej nemovitosti a stěhování se neobejde bez určité námahy. V rámci předprodejní přípravy vřele doporučujeme byt či dům vymalovat, opravit všechna místa, na kterých se podepsalo dlouholeté používání (utržené lišty, prasklé dlaždičky apod.), a také před každou prohlídkou pořádně uklidit. Nejen ve smyslu odstranění špíny, ale jde také o to schovat všechny osobní předměty.

Pokud prodáváte a máte rovnou možnost odstěhovat se do nového bydlení, je to ta lepší možnost. Akorát si potřebujete rovnou vyhradit čas na balení a následný přesun.

 

3. Vyhraďte si čas na komunikaci a smlouvy

Budete potřebovat čas a energii na průběžnou komunikaci se zájemci, ale také s jejich poradci, odhadci z bank, právníky a úřady. Čeká vás prostudování a podpisy mnoha smluv, rezervační, kupní, zástavní, smlouvy i úschově kupní ceny apod.

Žádný právník není odborník na všechna právní odvětví. Vy se ale budete muset naučit porozumět smlouvám a pochopit veškerou legislativu týkající se nemovitostí, protože bez toho se při prodeji zkrátka neobejdete. Tedy nechcete-li riskovat nějakou fatální chybu, nebo dokonce finanční ztrátu.

 

Tip: Vyhledejte kupce ve veřejné databázi

 

 

4. Obrňte se proti prodejním trikům a manipulaci

 Prodej nemovitosti je velký obchod a tomu také odpovídá snaha kupujícího usmlouvat věci podle svých představ a potřeb.

Zájemci půjde hlavně o co nejvýhodnější cenu, proto je dost pravděpodobné, že na vás bude zkoušet psychologické triky. Bude vás pod různými záminkami tlačit ke slevě, možná dojde i na kritiku či osobní útok. Jediná rada je udržet nervy na uzdě a patřičný odstup. Zůstaňte zdvořilí, ale neústupní.

 

5. Přiberte do hry zkušeného profesionálního realitního makléře

Na nezkušeného člověka, který možná prodává byt či dům poprvé v životě, je toho opravdu hodně. Vždyť i v sázce je toho moc – střecha nad hlavou a s ní spousta peněz! 

Jestli nechcete všem těmto výzvám, úkolům a rizikům čelit sami, přiberte do hry zkušeného profesionálního realitního makléře ze své lokality, který má postup prodeje nemovitosti v malíčku. Včas vás upozorní na možné nástrahy a uchrání vás před možnými potížemi.

 

Dobrý realitní makléř, který bude vždy stát na vaší straně, se vážně hodí! Díky svým znalostem a zkušenostem prodá vaši nemovitost rychleji a nejspíš i za lepší peníze.

 

Tip: Zjistěte jak prodat byt s CHIRŠ

 

Chcete zjistit, jak Vám při prodeji Vašeho bytu můžeme pomoci? Vyplňte formulář a my se Vám obratem ozveme s bližšími informacemi.

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Jak prodat byt

Datum zveřejnění: 22.11.2022