Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Jak pronajmout byt bez rizika?

Jak pronajmout byt bez rizika?

Zdroj obrázku: freepik.com

Ono to vypadá jednoduše: lidí, co hledají byt k pronájmu, je spousta a vy přece jeden máte… tak stačí dát inzerát, zájemce si při prohlídce omrknout a vybrat si podle intuice.

Jenže ....

Často se setkáváme s případy dlouhodobého neplacení nájemného nebo poškození věcí v bytě nájemníkem. Jak lze však efektivně předcházet těmto situacím? S renomovanou realitní kanceláří je takových případů minimum. Zjistěte proč.

Pouhý inzerát na dlouhodobý pronájem nestačí

Samozřejmě budete mít jiná kritéria ve chvíli, kdy hledáte nájemce na pár týdnů nebo měsíců nebo dlouhodobě. Zatímco v prvním případě můžete ještě lehce přimhouřit oči, protože případná újma nebude tak velká, v tom druhém si můžete nedostatečným prověřením nájemců zadělat na pěkné problémy.

Chtít pronajímat byt totiž nestačí. Potřebujete také docela široké penzum znalostí a zkušeností, aby celý proces klapl ke spokojenosti všech. Jaký postup při pronájmu bytů má CHIRŠ? 

Maximum informací předem

Naše inzeráty na prodej i pronájem nemovitostí jsou relativně obsáhlé a podrobné. Je to proto, aby měl každý zájemce předem dostatek relevantních informací, na jejichž základě snáz zjistí, zda je pro něj nemovitost vhodná. Hned v první vlně tak odpadají notoričtí hledači. Navíc tím, že je pod inzerátem podepsaná renomovaná realitní kancelář, případní nepoctivci vytuší, že máme k dispozici také neprůstřelné smlouvy, advokáty i spoustu zkušeností, a že jim tady pšenka nepokvete.

Každý zájemce se na prohlídku registruje

O každém, kdo si bude chtít vaši nemovitost k pronájmu přijít prohlédnout, máme už předem alespoň základní informace (jméno, telefon a email). Každý zájemce se musí na prohlídku registstrovat. Kdo má nepoctivé úmysly, většinou má problém se o toto základní minimum podělit.

Tip: Přečtěte si více o tom, jak probíhají prohlídky bytu k pronájmu.

Funguje přirozený filtr

Jakmile se se zájemci potkáme na prohlídce osobně, předáme jim detailní informace o nemovitosti, jejím okolí a odpovíme na každou zvídavou otázku. Realitní agent CHIRŠ velmi dobře zná konkrétní lokalitu, a zároveň má bohaté realitní zkušenosti, a tak dokáže již v tuto chvíli orientačně odhadnout, nakolik je kdo ze zájemců perspektivní a jakou za sebou nejspíš má historii.

O vážných zájemcích zjistíme podrobné informace

Po prohlídce jsme každému k dispozici pro dodatečné otázky a pokud se objeví vážný zájemce žádáme ho o vyplnění podrobného dotazníku. V něm se ptáme na aktuální finanční situaci nebo zaměstnání, ale také na předchozí podnájem a chceme kontakt na majitele předchozího bytu. Vše s jediným cílem: vybrat pro vás perspektivního nájemníka, se kterým bude radost uzavřít smlouvu.

S vámi diskutujeme finální seznam prověřených zájemců, u nichž je předpoklad, že se zařadí do kolonky “solidní”, a na vás je také finální výběr nového nájemce.

Tip: Zjistěte, jaké zkušenosti s námi mají klienti CHIRŠ.

Jistíme vám záda smluvně

S vybraným zájemcem vše domluvíme, připravíme precizní smluvní dokumenty včetně těch nutných k předání a dotáhneme celý obchod až do konce – do úspěšného předání bytu.  

Nicméně na závěr je důležité říct, že nikdy nemáte 100% jistotu, že se nájemce nedostane do tíživé životní situace a přestane platit, ale realitní kancelář CHIRŠ Vám pomůže rizika spojená se zájemci, kteří by neměli poctivé úmysly maximálně eliminovat.

A pokud by v prvních 6 měsících přeci jen došlo k problémům s nájemníkem, kterého jste s pomocí CHIRŠ našli, bezplatně pro vás najdeme nového nájemníka.

Zajímá Vás více o tom, jak u nás pomáháme s pronájmem nemovitostí? Neváhejte se na nás obrátit.

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Realitní trh

Datum zveřejnění: 02.01.2024