Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Jak se stát realitní makléřkou?

Jak se stát realitní makléřkou?

Zdroj: freepik.com

Jestli existuje zaměstnání, které je jak šité na míru ženám nastupujícím do práce po mateřské dovolené, je to práce realitní makléřky. Sladit děti a kariéru totiž jde. A ženy jsou v tomto oboru velmi úspěšné.

Proč se stát realitní makléřkou

Spousta zaměstnavatelů neumí využít potenciál maminek, které chtějí skloubit péči o děti a svou kariéru. Přitom ženy, co strávily pár let nebo měsíců péčí o dítě, jsou úžasnými manažerkami, vyjednavačkami, time management mají v malíku a většinou dokonale zvládají multitasking.

Rodičovská je také skvělým tréninkem trpělivosti, kreativity a odolnosti vůči stresu. Všechno tohle by v každé práci skvěle zužitkovaly, kdyby měly tu možnost.

Jenže zaměstnavatelé často trvají na plném úvazku a jeden den práce z domova týdně rodinnému životu moc nepomůže…

Pustit se do samostatného podnikání bývá většinou risk s nejistým výsledkem. Rozjezdy jsou často časově, finančně i energeticky náročné a výsledek nejistý.

A co kdybychom vám řekli, že lze podnikat i bez zvýšeného rizika finanční ztráty, pracovat podle svých časových a rodinných možností a k tomu mít jako bonus zázemí s asistentkou, marketingovým týmem a zásobou mnoha let zkušeností?

Ano, řeč je o povolání realitní makléřky. Zaujalo vás to? Pojďme se podívat na to, jak nastartovat svou kariéru v realitách.

Tip: Zjistěte více o práci v realitách.

Pokud nemáte s prací realitního agenta žádnou zkušenost, je vždy jistější spojit síly s realitní kanceláří, která se v branži nějakou dobu pohybuje. Vybírejte podle referencí klientů, ty většinou nejvíc napoví, jak daná realitka funguje.

Co vás čeká, když se chcete stát realitní makléřkou

U nás v realitní kanceláři CHIRŠ máme nejraději, když k nám přijdou noví lidé bez zkušenosti s prodejem realit. Důvod je jednoduchý: svou práci děláme jinak než ostatní realitní kanceláře a považujeme za velmi osvěžující, když k nám noví kolegové přinášejí nezaujatý pohled zvenčí.

  1. Pojďte si popovídat o tom, co vás čeká a nemine. Vykročit z mantinelů svého dosavadního zaměstnání je těžké a my se snažíme každému, kdo se rozhodne tento krok do neznáma udělat, vše usnadnit. Proto pořádáme zdarma úvodní školení, na kterém si popovídáme o tom, jak vypadá práce realitního makléře, aby si každý dokázal udělat obrázek o tom, zda je pro něj nebo ne.
  2. Je jasné, že člověk, který do teď v realitách nepracoval, potřebuje speciální péči. Proto se u nás každému nováčkovi věnuje mentor - zkušený majitel realitní kanceláře Artem Egorov Pozo-Sandoval, který ho krok za krokem vede a předává mu naše know-how. Je také dobré vědět, že u nás má každý makléř velké zázemí. Nejen technické, ale také možnost spolupracovat s asistentkou nebo marketingovým týmem.
  3. Budete potřebovat živnostenský list a pojištění odpovědnosti za škodu. Realitní makléř spadá mezi vázané živnosti, což znamená, že pro něj potřebujete mít dostatečné vzdělání (školení od Asociace realitních kanceláří ČR) nebo praxi. Mimochodem rekvalifikační kurz Realitní zprostředkovatel, je v nabídce Úřadu práce České republiky. Pokud Vám úřad kurz od ARK ČR schválí - zaplatí Vám ho. 

Tip: Zjistěte jaké jsou legislativní podmínky práce realitní makléřky

Co byste měla o práci realitní makléřky vědět

  • Práce v realitách je profesní obor, kde je naprostá převaha žen, proč asi?
  • Práce realitní makléřky vyžaduje celou řadou osobnostních dovedností a vlastností, důležitá je např. schopnost komunikovat s lidmi, empatie, takt, obchodní duch, tah na branku, kreativita.
  • Je to práce s flexibilní pracovní dobou, což ale neznamená, že vám budou “lítat pečení holubi do pusy”. Odměna realitní makléřky je přímo úměrná tomu, kolik energie a času svému povolání bude věnovat.

Ti nejlepší realitní agenti na sobě neustále pracují, rozvíjejí své dovednosti a hledají nová a neotřelá řešení.

Tip: Přečtěte si, příběh naší kolegyně Evi - makléřky z Butovic.

Přemýšlíte o kariéře realitní makléřky? Zajímají Vás detaily? Nebojte se nás kontaktovat. 



Máte dotazy? Kontaktujte nás!


CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Realitní trh

Datum zveřejnění: 04.04.2024