Pravidelné informace ze světa nemovitostí Stačí zanechat e-mail a nic důležitého vám neuteče.
Přihlášením k odběru novínek nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

Klíč k úspěšnému pronájmu domu

Klíč k úspěšnému pronájmu domu

Zdroj obrázku: freepik.com

Pronájem domu vs. pronájem bytu. Společný je vztah mezi pronajímatelem a nájemcem, jinak jde o mnohem složitější situaci. Pojďme si ji rozebrat podrobně.

Jak najít spolehlivého nájemníka pro dlouhodobý pronájem domu

Pronajmout si dům je už na první pohled dražší záležitost. Proto o něj budou projevovat zájem movitější lidé, kterých je v populaci výrazně méně. Jako majitel zároveň budete hledat i někoho, kdo se spolehlivě postará nejen o interiér, ale vezme si na bedra péči o celou nemovitost, zahradu, bazén a zahradní vybavení.

Zájemci budou sice možná disponovat financemi, ale často zřejmě budou tak zaneprázdněni, že na údržbu okolí nebudou mít ani pomyšlení. Rodinný dům k pronájmu zároveň hledají často rodiny s dětmi, dá se proto očekávat, že vybavení se rychleji opotřebuje.

Připravte se tedy na to, že hledání dobrého nájemníka potrvá déle a bude náročnější a ve finále možná dojdete k závěru, že bude lepší dům prodat.

V důsledku na tom můžete i dost vydělat, o koupi rodinných domů je totiž stále docela vysoký zájem a kupci jsou ochotni si za splněný sen připlatit.

Tip: Vyhledejte si zájemce na Váš dům v naší databázi.

Jak má vypadat nájemní smlouva na dům

Jestli jste doteď byť jen náznakem uvažovali o tom, že byste si z internetu stáhli vzor nájemní smlouvy na dům, doporučujeme to ještě pečlivě zvážit. Byla by to nejspíš cesta k možným komplikacím.

Zákon určuje, že nájemní a podnájemní smlouva musí být v písemné podobě a musí obsahovat údaje týkající se identifikace obou smluvních stran, popis nemovitosti, cenu za pronájem a kauci, i to, zda jde o nájem na dobu určitou nebo neurčitou. Do detailů se ale nepouští. Tím pádem nechává velký prostor pro podrobnou specifikaci stejně jako pro opomenuté body.

Na co se zaměřit při pronájmu domu

Určitě se zaměřte na takové podmínky jako je například údržba zahrady a souvisejícího vybavení. Zákon sice myslí na to, že je potřeba specifikovat, do jaké výše hradí opravy nájemník a kdy už platí majitel, ale vzhledem k výši nákladů souvisejících s údržbou zahrady nebo bazénu je tento bod u domu mnohem důležitější než u bytu.

Doporučujeme opravdu pečlivě vyspecifikovat, která ze stran bude co platit. Ze zkušeností víme, že se to vyplatí.

Tip: Přečtěte si co o nás říkají naši klienti. 

Zdá se vám to zapeklité a chcete co možná nejlépe ochránit svůj majetek a práva?

Nepřemýšlejte, jak napsat nájemní smlouvu, obraťte se na realitní agenty CHIRŠ, kteří s tím mají dlouholeté zkušenosti a myslí na každou alternativu, pomohou vám vybrat poctivého nájemníka a postarají se o všechny náležitosti kolem.

 

Stojíte před důležitým rozhodnutím ohledně pronájmu nebo prodeje Vašeho domu? Kontaktujte nás. Rádi Vám pomůžeme najít tu správnou cestu. 

 

m2 (celé číslo bez mezer)

CHIRŠ se zavazuje chránit vaše informace. Budeme Vás kontaktovat pouze v důležitých případech, které jsou nezbytné pro poskytování služeb a jsou ve Vašem oprávněném zájmu.
Jsme GDPR ready.

Po stisknutí tlačítka „Odeslat“ Vás bude kontaktovat náš realitní poradce, aby s Vámi probral veškeré podrobnosti aby co nejlépe vyhodnotili Vaši situaci a dobře Vám poradil. Jsme na Vaší straně!
Více o našich službách

Souhlasím, aby společnost CHIRŠ realitní kanceláře jako správce osobních údajů shromažďovala a zpracovávala moji e-mailovou adresu za účelem poskytnutí informací ohledně odhadu ceny nemovitostí, vytvoření obchodní nabídky a zpětného kontaktu za účelem získání reference o kvalitě poskytnutých služeb.
  • zasílání marketingových a obchodních sdělení a nabízení služeb společnosti CHIRŠ realitní kanceláře, jakož i jakož i dalších osob ze sítě realitních kanceláří CHIRŠ, vyhodnocování klientských dat, včetně jejich profilování, vytváření obchodních statistik a poskytování marketingových informací.

Tento souhlas uděluji na dobu 3 let, nejdéle však do doby jeho odvolání. Beru na vědomí, že mám právo udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Udělením tohoto souhlasu současně potvrzuji, že jsem se seznámil/seznámila se Zásadami zpracování a ochrany osobních údajů a se všemi právy, které mi v souvislosti se zpracováním osobních údajů náleží.


Kategorie: Realitní trh

Datum zveřejnění: 12.03.2024